Deelnemersadministratie en planning

 

Deelnemersplanning & Administratie

Bij het plannen van meerdere trainingen of workshops voor groepen werknemers komt nogal wat administratie kijken. AVK kan hierbij een hoop werk uit handen nemen middels een handige online plannings- en administratietool op onze Blended Leren Portal: Trainen.Online.

 

Plannen van trainingen en workshops (incl. voor- en na-traject)

 

De deelnemersplanning en administratie module op www.trainen.online is zeer gebruiksvriendelijk en zodanig opgebouwd dat gebruik kan worden gemaakt van de ‘blended leren’ methode. Zo kan niet alleen een training worden gepland waar deelnemers zichzelf voor kunnen inschrijven, maar kunnen tegelijkertijd ook voorbereidende modules en nazorgmodules worden klaargezet. Denk bijvoorbeeld aan een instaptoets vooraf om het niveau van een deelnemer te bepalen. Of een e-learningmodule (of enkele lessen daaruit) ter voorbereiding op de training of juist ná een training om de belangrijkste punten nog eens te herhalen en zo de kennis te borgen.

 

Deelnemers regelen hun eigen inschrijving

 

Deelnemers krijgen een uitnodiging met daarin de logingegevens voor Trainen.Online. Zij kunnen vervolgens zelf kijken welke trainingen er gepland staan en waar zij zich voor in willen schrijven. Na inschrijving ontvangt de deelnemer een mail met daarin een bevestiging van deelname. Bovendien kan de training middels een druk op de knop automatisch in de eigen Outlook agenda gezet worden. Mocht later blijken dat een datum toch niet goed uit komt voor de deelnemer, dan kan deze zichzelf uitschrijven en voor een andere datum weer inschrijven.

In onderstaand voorbeeld hebben we een ‘Digitaal Veilig Werken’ training klaar gezet. Ter voorbereiding op de training volgt de deelnemer eerst een instaptoets om de huidige kennis te meten. Op basis daarvan kan de trainer de inhoud van de klassikale training aanpassen of extra online modules klaarzetten om tot het gewenste niveau te komen voor de training.

Voorbeeld deelnemersadministratie - Inschrijven training

Na de training is in dit geval een 2 Minuten Leren module klaargezet. Hierbij krijgt de deelnemer wekelijks 1 of 2 video’s in de mailbox waarin de kernpunten van de training nog eens herhaald worden om zo de kennis optimaal te kunnen borgen.

Blended leren - na de training

 

Deelnemersadministratie voor beheerders

 

Beheerders hebben toegang tot de deelnemersadministratie waar zij trainingen en workshops kunnen plannen en voorzien van een voor- of natraject. Beheerders hebben inzage in de deelnemerslijsten (wie er voor welke training staat ingeschreven) welke zijn te exporteren naar Excel. Ook kunnen zij rapportages uitdraaien van de voortgang en resultaten van bijvoorbeeld instaptoetsen en e-learning. De beheerder kan aangeven hoeveel deelnemers er maximaal aan een training mogen deelnemen en kunnen groepsmails sturen naar alle deelnemers sturen. Denk daarbij aan herinneringen of annuleringen in het geval van te weinig deelnemers.

 

Besloten bedrijfsportal

 

Om je bedrijfsgegevens te beschermen en te voorkomen dat derden zich gaan inschrijven adviseren wij om een afgesloten portal af te nemen. Deze portal wordt aangepast aan de huisstijl kleuren van jouw organisatie en voorzien van het bedrijfslogo. Alleen de eigen werknemers hebben toegang tot de inhoud en trainingen op deze portal. De eigen portal biedt ook de mogelijkheid om extra pagina’s met interne informatie aan te maken of bedrijfsspecifieke (e-learning-)modules.

Kortom, AVK biedt een handige en betaalbare oplossing om je veel werk uit handen te nemen bij de deelnemersadministratie. Heb je nog vragen of wil je meer weten over de kosten, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

 

AVK Training & Coaching  085-2083388 | info@avk.nl | www.avk.nl